Gynekolog Rosa T. Adalsteinsdottir


< Tilbake Vanlige grunner til å oppsøke gynekolog

TIL DE SOM GRUER SEG:

Hva skjer under en konsultasjon?

Hvis du ikke har vært hos gynekolog på Hinnaklinikken før vil du først bli bedt om å fylle ut et skjema med relevant helseinformasjon.

Vi setter oss ned og snakker sammen om det som er aktuelt i forhold til dine eventuelle plager og behov og det du ellers trenger informasjon om.

Du får kle av deg nedentil inne på et eget rom som har både toalett og vask. Du får en liten duk som du kan ha rundt livet hvis du føler deg ubehagelig blottet når du kommer bort til undersøkelsesbenken. Ved selve undersøkelsen  bruker jeg instrumenter av størrelse som passer til hver enkelt og er passelig varme. På forhånd og evtl underveis bestemmes det hva som skal tas av prøver og de er alle inkludert i prisen for konsultasjonen. Etter at aktuelle prøver er tatt vil man som regel gjøre indre (vaginal) ultralyd. Da fører man forsiktig en vaginal ultralyd probe inn i skjeden og får da oversikt over bekkenet spesielt med tanke på livmor og eggstokker. Det er ikke vondt. Det er en skjerm i taket slik at du lett kan følge med.

For de som ikke har tatt gynekologisk undersøkelse før, eller de som er engstelige for den, forklarer man gjerne prosessen på forhånd og viser kvinnen de instrumenter som skal brukes.

Etter at du har fått kledd på deg igjen setter vi oss ned igjen og oppsummerer konklusjonen og  planlegger evtl tiltak. Hvis du skal ta blodprøver tas de etterpå av en av våre sekretærer inne på et annet rom.

< Tilbake